Kenapa Perlu Sertai ?

Kenapa Perlu Sertai ?
Jangan Tunggu Lagi. Datang Sendiri ke HQ kami di Jalan Ipoh Kuala Lumpur. Hubungi: 010-201 2001 Sebelum Datang.

Sunday, 17 July 2016

APA BISNES PALING MUDAH & SIMPLE DI MALAYSIA ?

Soalan:
Apakah Produk KEDUA TERPENTING Kegunaan Manusia Selepas Keperluan Makan dan Minum ? Siapa Tahu Jawapan ? Klu - BUKAN produk kesihatan, bukan kopi dan juga bukan  kosmetik pemutih muka.

Jawapan:
Juga berkaitan dengan mulut iaitu KOMUNIKASI..! Era kini, bertutur dan berbicara perlukan kos.
Dari sudut ilmu perniagaan dan produk ianya adalah berkaitan dengan kos untuk berkomunikasi.
Apa yang saya maksudkan adalah bisnes TELCO atau ejaan panjangnya ialah industri telekomunikasi.

Tujuan:
Apakata kos ini saya nak ubah jadi pendapatan untuk anda ? Setuju tak ?
Jadi, saya nak ajak tuan-tuan sertai bisnes produk yang berkaitan dengan:
 - 30 juta jiwa penduduk di Malaysia
-  250 juta jiwa penduduk di Indonesia
 -  68 juta jiwa penduduk di Thailand.
Ini melihatkan statistik nombor yang berkaitan dengan angka jutaan pengguna yang berkomunikasi setiap hari. Nasihat saya jangan lepaskan peluang yang saya usulkan kepada anda kali ini. Usah tunggu dan lihat kesempatan ini diambil orang lain.



Bisnes Telco dan Pembayaran Bil secara online ini bertitik tolak dengan persoalan berikut:
"Berapakah bayaran RM bil utiliti dan reload top-up bulanan anda sekarang " ?.

https://www.youtube.com/watch?v=JPmMTEaW5fQ

 
Buka Kedai Top-up VS Kedai Top-up Online

Perlu anda fahami yang margin keuntungan dalam penjualan prepaid topup nie memang agak kecil. Tapi bandingkan pula kelebihannya berbanding peniaga prepaid kad secara konvensional. Mereka perlukan modal yang besar bagi mengadakan stok untuk setiap jenis prepaid.
Paling tidak 50 keping maxis RM10, 20 keping maxis RM30, 10 keping Maxis RM60, 50 keping celcom RM10, 30 keping celcom RM20 dan sebagainya. Ini kerana pelanggan akan minta macam-macam topup. Ada yg nak beli RM10 je. Ada pula nak beli yang RM50. Untuk ini sahaja modalnya dah dekat RM2000 – RM5000. Belum campur sewa kedai, lesen meniaga, dan masa yang dihabiskan untuk menjaga kedai tersebut. Kalau modal perniagaan anda RM100, anda jual produk yg boleh dibeli dengan modal tersebut.

Dapat cash, tambah balik modal. Lagi best, 24jam, kedai bergerak mengikut kemana sahaja kaki anda melangkah. Anda tak perlu cerita panjang lebar tentang produk yang anda jual kerana semua orang dah tahu pasal prepaid. Tak perlu buat produk demo macam MLM.

Bagaimana cara pengiraan profit dilakukan dan bagaimana agen akan mendapat profit tersebut ?

Keuntungan berbeza mengikut telco.

Contoh, Margin Keuntungan: Celcom 5.00%, Maxis 3.50%, Digi 4.00%, Tunetalk 5.5%, U Mobile 6.0%, XOX 7.0%..
Anda mempunyai modal RM10.00 dan anda menjual topup celcom rm10, syarikat akan potong Rm9.50 daripada modal anda. Baki dalam modal RM0.50 adalah keuntungan anda.

APA PULA BEZA BISNES MESIN TOP-UP RELOAD DAN BAYAR BIL MILIK SENDIRI DENGAN KEDAI / KIOSK FIZIKAL BIASA ? 



Senang macam ni lah, apa yang anda bayar, contoh anda ambil Pakej Mesin Bronze dengan modal RM420 seperti di atas.

Sebenarnya anda beli reload credit yang bernilai RM780 tapi hanya dengan bayar RM420 sahaja. Sebab apa? Sebab anda beli reload credit secara PUKAL. Sama juga peniaga topup yang lain, dia beli secara pukal dan jual satu satu.

RM780 tu MyMi1 akan bagi dalam bentuk pasif income setiap 10 hari.
Jadi, bila anda daftar saja, anda terus dapat free income RM30 dalam akaun. Lepas tu setiap 10 hari akan akan dapat pula RM15 selama 50 kali.

RM12.90×50 = RM645+30 =RM675

Tapi yang paling menarik, reload credit tu dibayar dalam bentuk USD ke dalam sistem web Mymi1 tersebut. Selain dibayar dalam bentuk USD, reload credit tersebut sangat fleksibel. Jadi anda boleh gunakan untuk bayar topup, bayar bil, atau nak jual top up, atau pun nak cash kan dengan bank tempatan pun tiada masalah. Terserah kepada anda.


Bagaimana pula MyMi1 dapat untung dan boleh bayar pendapatan kepada peniaga pada setiap 10 hari?


MyMi1 akan beli kredit top-up secara pukal dalam jumlah yang besar disetiap minggu.

Ambil contoh: MyMi1 beli kredit top-up dari CELCOM sebanyak RM1 juta , jadi CELCOM akan beri rebet 4% - 7% dari RM1 juta.

Jadi, secara tak langsung MyMi1 akan terima untung rebet sejumlah RM40k hingga RM70k.

Itu baru seminggu. Jika dalam sebulan ada 3 kali, jadi RM120K hingga RM210K adalah untung yang diterima setiap bulan dari CELCOM sahaja.

Itu baru hanya dari CELCOM. Belum lagi dicampur untung dari DIGI, MAXIS, TUNETALK, U-MOBILE  ?

https://www.youtube.com/watch?v=xM_aiIm9xnk
Bagaimana ? Nampak macam susah ? Jangan risau, kerana dibawah grup Mi1Kedai kami ada Senjata Rahsia Pemasaran. Tak perlu keluar atau jumpa peniaga baru kerana kami telah buktikan teknik ini adalah praktikal SEJAK 2008 lalu. PERHATIAN: HANYA UNTUK GRUP Mi1KEDAI SAHAJA ! Klik pautan untuk penjelasan dibawah..


http://mi1kedai.blogspot.my/2016/07/pendedahan-eksklusif-senjata-rahsia.html


 Kesimpulan:

Duit yang kita beri kepada MyMi1 adalah untuk pembelian top-up secara PUKAL atau "bulk purchase". Banyak orang beli "bulk purchase" dimana duit yang besar itu syarikat akan perolehi keuntungan dari harga pembelian pukal topup dari gergasi telco utama. Kemudian ia dijual topup di pasaran atas platform MyMi1 dan ahli terima keuntungan 10% - 15%.

Dengan pendapatan itu MyMi1 mampu beri sedikit duit kelebihan dari modal yang kita keluarkan sebagai bonus. Itu lah sebab anda bayar modal RM420 tapi dapat pulangan RM780 top-up.

INGAT: Urusniaga pembelian top-up reload di Malaysia adalah hampir RM100 juta ringgit SEHARI !


No comments:

Post a Comment